MALATYA / YEŞİLYURT - Yeşilyurt Anadolu İmam Hatip Lisesi

Sınav kaygısını yenmeniz mümkün.

May

Filistinlilerle dayanışma içerisinde olmak, şehitleri saygıyla anmak maksadıyla ülkemizde ilan edilen üç günlük yas münasebetiyle okulumuzda bir anma programı gerçekleştirildi.  Filistin , Kudüs ve Mescid-i Aksa´nın Müslümanlar açısından önemi değişik etkinliklerle ifade edildi.

May

Malatya 7.Kitap Fuarı Etkinlikleri kapsamında fuara katılan İlahitaçı-Yazar Mustafa YILDIZ, okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerlerle buluştu.

Mrt

Malatya Gençlik Merkezi ve Malatya İl Emniyet Müdürlüğünce Suriyeli misafir öğrencilerimiz ve Türk öğrencilerimiz için kaynaştırma gezisi düzenlendi. Etkinlikten oldukça memnun kalan öğrencilerimiz gezi için yetkililere teşekkür ettiler.

Mrt

15 Temmuz ihanetini sürekli gündemde tutmak amacıyla sınıflarımızda 15 Temmuz Şehitlerini anma etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, 12/And. A ve B sınıflarımız sınıf rehber öğretmenleri Mustafa Erhan KINACI ve Fatih ERDOĞAN öncülüğünde 15 Temmuz programı düzenlediler. Duyarlılıkları için öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması" Malatya finali  Necip Fazıl KISAKÜREK Camisinde yapıldı. Okulumuzu temsilen yarışmaya katılan 10-B sınıfından Orhan KARADAŞ kardeşimizi tebrik ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi´nin 103. yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla okulumuzda çeşitli anma etkinlikleri yapıldı.

Mrt

Öğretmenlerimiz Nezahat ÖZKAN, Cesim ÖZSES ve Büşra YAVUZ rehberliğinde İstiklal Marşımızın T.B.M.M.’de kabul edilişinin 97’nci yıldönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle okulumuzda bir anma programı yapıldı. Programda günün anlam ve önemini yansıtan konuşma, şiir, belgesel ve slayt gösterilerine yer verildi. Ayrıca, Suriyeli öğrencilerimiz, okudukları İstiklal Marşı ile programa ayrı bir renk kattı.

Mrt

15 Temmuz ihanetini unutmamak ve unutturmamak için okul olarak eğitim-öğretim yılı boyunca anma programları düzenlemekteyiz. Bu hafta da  Meslek Dersleri Öğretmenimiz Ferhat İMERT ve Edebiyat Öğretmenimiz Nezahat ÖZKAN 12-A ve 12-B sınıflarında öğrencilerin katılımıyla 15 Temmuz Şehitlerini anma programı düzenlediler. Tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet dileriz.

Mrt

ÖNDER Vakfının Sabah Namazının önemi hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla organize ettiği ´´Sabah Namazında Yeni Camide Buluşalım´´ etkinliğine okul pansiyonunda kalan tüm öğrencilerimizle katıldık.  Cemaatle eda edilen Sabah Namazının ardından hadis dersi yapıldı ve  camiye gelenlere çay-çorba ikram edildi.

Mrt

Destekleme - Yetiştirme Kursu ve başarı değerlendirne toplantısı yapıldı. Toplantıya iştirak eden tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Arapça Öğretmenimiz Merve DEMİRHAN öncülüğünde  15 Temmuz Şehitleri anma etkinliği 9-C sınıfında gerçekleştirildi. Program çerçevesinde öğrencilerimiz şehitlik ve şehadetle ilgili ayet  ve mealini okudular, 15 Temmuz şehitlerilerinden Akın SERTÇELİK´in hikayesi okundu, Şehit Ömer HALİSDEMİR için yazılmış ´Otuş Kuş´ şiiri slayt ve fon eşliğinde okundu, bir öğrencimiz ´Şehit Tahtında´ isimli ilahiyi seslendirdi ve Şehitlerler için yapılan dua ile program sona erdi.

Ara

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Cesim ÖZSES´in dikkatinden kaçmayan ayrıntı hepimizi duygulandırdı.

İngilizce Öğretmeni Cesim ÖZSES´in yaptığı A, B, C, D gruplarından oluşan 4 grupluk sınavda Malatya Beydağı Mülteci Kampında ikamet eden Suriyeli bir öğrencimize C grubu sınav kâğıdı denk gelmiş. Öğretmen, sınav kâğıtlarını okurken; Suriyeli öğrencimizin, sınav kâğıdının grubunu gösteren C harfini dalgalanan bayrağımıza dönüştürerek TÜRKİYE´ye olan sevgisini sınav kâğıdına yansıttığını fark etmiş. Ortaya çıkan muhteşem tablodan oldukça etkilenen öğretmenimiz, bu ayrıntının herkes tarafından görülmesi gerektiğini düşünmüş.

Bir harf ile dahi olsa bulduğu en küçük fırsatta TÜRKİYE´ye duyduğu içten muhabbeti ifade eden mülteci öğrencimizin ve onun şahsında tüm mülteci kardeşlerimizin bugünkü kavli duaları, ileride düşmanlarımızı korkuturcasına TÜRKİYE´nin lehine fiili dualara dönüşecek, ülkemizin gücüne güç katacaktır; bundan en ufak bir şüphemiz yoktur.

İyi ki varsın mazlumların yegâne sığınağı güzel ülkem, TÜRKİYE!

Allah, devletimizi kaim ve daim etsin!